WEB SITE

SEO-SEM

Post Page Advertisement [Top]

Web Usability
Το Web Usability είναι ένα σύνολο κανόνων έτσι ώστε να δημιουργήσουμε user friendly Html σελίδες. Στόχος είναι οι χρήστες να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα αυτό που ζητούν. Κάποιοι βασικοί κανόνες είναι οι παρακάτω:
Χρόνος φόρτωσης της σελίδας: Ο χρόνος που απαιτείται για να κατέβει μια σελίδα πρέπει να είναι πολύ μικρός. Αν μια σελίδα χρειάζεται πολύ χρόνο να κατέβει είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο χρήστης θα εγκαταλείψει τη σελίδα.
Το logo του website θα πρέπει να βρίσκεται επάνω και αριστερά της σελίδας. Ο τρόπος που ένας χρήστης διαβάζει μια ιστοσελίδα είναι διαφορετικός από τον τρόπου που διαβάζει ένα βιβλίο. Συνήθως στην ιστοσελίδα οι χρήστες ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο και θα πρέπει να το βρίσκουν γρήγορα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αρχικά οι χρήστες εστιάζουν επάνω και αριστερά της οθόνης, οπότε στο σημείο αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν οι σημαντικές πληροφορίες της σελίδας όπως το logo και o τίτλος.
Ομοιομορφία: Όλες οι σελίδες θα πρέπει να έχουν κάποια κοινά στοιχεία έτσι ώστε ο χρήστης να έχει την αίσθηση κατά τη διάρκεια της πλοήγησης σε ένα website ότι βρίσκεται στο συγκεκριμένο Website και δεν πλοηγείται σε κάποιο άλλο. Τα κοινά χαρακτηριστικά μπορούν να είναι το logo, κοινοί χρωματικοί συνδυασμοί των σελίδων, χρήση Background κτλ.
Κείμενο: Το κείμενο θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει το κείμενο να μην είναι πυκνογραμμένο και να έχει τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να εστιάσουν σε αυτό και να το διαβάσουν. Γενικά μία πολύ καλή πρακτική για ευανάγνωστο κείμενο είναι η χρησιμοποίηση λευκού Background με μαύρη γραμματοσειρά.
Παράγραφοι: Οι παράγραφοι δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλη έκταση και να υπάρχουν σαφείς αποστάσεις μια παραγράφου από την επόμενή της. Σε κάθε παράγραφο αρχικά οι χρήστες εστιάζουν στην πρώτη γραμμή και με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά.
Links: Θα πρέπει όλα τα links είτε προς άλλη σελίδα είτε προς Multimedia στοιχεία της σελίδας να δουλεύουν όλα. Δηλαδή να μην υπάρχουν broken links.
Style: Πρέπει οι σελίδες μας να εμφανίζονται σωστά σε όλες τις διαστάσεις της οθόνης του Browser. Γι’ αυτό φροντίζει το Web Responsive Design.
Λειτουργικότητα του Website: Ο χρήστης δε θα πρέπει να καταναλώνει χρόνο για να σκεφθεί τι θα γίνει αν πατήσει ένα button ή ένα link. Θα πρέπει πριν πατήσει ένα button να είναι σχεδόν σίγουρος τι θα προκύψει μετά από αυτή την επιλογή.
Ενημέρωση του Website: Ένα Website Θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο και ως προς τις πληροφορίες που παρέχει στο χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!!!

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by PSOMIADIS WEB DEVELOPMENT-DIGITAL MARKETING