WEB SITE

SEO-SEM

Post Page Advertisement [Top]

Search Engine Optimization (SEO)

Το  Search Engine Optimization (SEO) είναι μια διαδικασία η οποία επηρεάζει την σειρά κατάταξης μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα  των μηχανών αναζήτησης. Εάν η ιστοσελίδα μας εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης τότες θα έχουμε τόσο περισσότερους χρήστες – επισκέπτες - δυνητικοί  πελάτες μας.
Η διαφορά του Search Engine Optimization από αυτή της διαφήμισης είναι ότι δεν πληρώνουμε για να εμφανιστεί η ιστοσελίδα μας  στις οργανικές κατάταξης των μηχανών αναζήτησης.  Ο ιστότοπος μας εμφανίζεται, αποκλειστικά, με σειρά κατάταξης ανάλογα με τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.  Με το SEO  στοχεύουμε τον χρήστη σε πολλά και διαφορετικά είδη αναζήτησης του, όπως video, περιεχόμενα κειμένου(post), φωτογραφίες, επαγγελματικούς κλάδους, προϊόντα, υπηρεσίες κ.α.
Η μεγάλη αλλαγή λειτουργίας του Search Engine Optimization
Το 2011 η Google άρχισε να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Panda. Το  Panda είχε σχεδιαστεί να φιλτράρει τις ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας. Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα στα δεδομένα πολλών ιστοσελίδων  με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να χρειάζονται επανασχεδιασμό και βελτιστοποίηση. Αυτό συνέβη γιατί η Google άρχισε να τιμωρεί τους ιστότοπους οι οποίοι δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του προγράμματος Panda με αποτέλεσμα να τους εμφανίζει πάρα πολύ χαμηλά στα οργανικά αποτελέσματα κατάταξης της αναζήτησης των χρηστών.
Το 2012 η Google άρχισε να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Penguin και τα προβλήματα για τους webmasters έγιναν ακόμα περισσότερα. Εάν το Panda αξιολογούσε τις ιστοσελίδες για την ποιότητά τους το Penguin άλλαξε όλη την φιλοσοφία του Search Engine Optimization. Το Penguin είχε σχεδιαστεί για να εντοπίζει τις ιστοσελίδες στις οποίες  χρησιμοποιούνταν τεχνικές βελτιστοποίησης που δεν ήταν νόμιμες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Google να τιμωρεί τις ιστοσελίδες που έχουν χρησιμοποιήσει παράνομη τεχνική και να τις τιμωρεί. Τις εμφάνιζε, πάλι,  πάρα πολύ χαμηλά στα οργανικά αποτελέσματα κατάταξης της αναζήτησης των χρηστών ή ακόμη και με την πλήρη απαγόρευση εμφάνισης τους σε αυτά.  Τώρα για ασφαλή SEO οι developer  και οι webmasters πρέπει να χρησιμοποιούν νόμιμες τεχνικές βελτιστοποίησης (White Hat SEO).
Το Search Engine Optimization μετά την έλευση του Penguin υψηλή κατάταξη στην πρώτη σελίδα θα έχουν οι ιστοσελίδες  οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλή βαθμολογία σε μια σειρά από κρίσιμες παραμέτρους.
Μερικές από αυτές είναι:
Περιεχόμενο ιστοσελίδας
Ενδιαφέρον περιεχόμενο και να ανανεώνεται σε συνεχή τακτά διαστήματα . Το περιεχόμενο πρέπει να αφορά στις αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου. Κάθε σελίδα περιεχομένου αφορά μόνο μια ενότητα. Η γλώσσα γραφής να είναι φυσική και το κείμενο εύκολα αναγνώσιμο.
Τεχνική υποδομή  ιστοσελίδας
Η τεχνική δομή της ιστοσελίδας πρέπει να είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Καθαρός κώδικας, η χρήση εξωτερικών αρχείων για CSS και Javascript, η χρήση του rel=”canonical”, η αξιοπιστία του server στον οποίο φιλοξενείται η ιστοσελίδα, το σωστό configuration των DNS servers, η βελτιστοποίηση για το mobile είναι οι βασικές τεχνικές δομές που δίνουμε μεγάλη προσοχή.
Ταχύτητα  ιστοσελίδας
Στις μηχανές αναζήτησης κριτήριο είναι το γρήγορο  internet, Η ιστοσελίδα μας πρέπει να ανοίγει γρήγορα στον χρήστη για να πετύχει υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.
Ποιοτικά backlinks
Η ποιότητα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από την ποσότητα για τις μηχανές αναζήτησης. Άρα δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην λέξη-κλειδί που χρησιμοποιούμε για SEO. Όσα backlinks αφήνουν αδιάφορες τις μηχανές αναζήτησης, ενδέχεται να υπάρξει τιμωρία. Προσοχή στα backlinks!!!
Παρουσία στα social media
Η παρουσία της ιστοσελίδας μας στα social media καθορίζει εν μέρει  το πόσο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο μας. Αυτό φαίνεται από τα likes και τα shares που έχει στα social media. Παρά ότι τα backlinks έχουν συνήθως rel=”no follow” η σωστή αξιοποίηση των social media αποτελεί μια καθοριστική παράμετρο για ένα επιτυχημένο Search Engine Optimization.
Συμπέρασμα
Οι ιστοσελίδες πλέον δεν είναι απλά μόνο η κατασκευή τους και η αυτόνομη λειτουργία τους προς όφελός μας. Είναι φανερό, ότι χρειάζονται στην κατασκευή τους σωστή τεχνική υποδομή, να είναι φιλικές, ευχάριστες και εύχρηστες στους επισκέπτες-χρήστες τους και φυσικά να βγαίνουν πρώτες στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου. Αυτή είναι η επιτυχημένη ιστοσελίδα.
Η διαδικασία για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα οφείλετε ξεκάθαρα σε ένα επιτυχημένο  Search Engine Optimization. Το SEO έπαψε να είναι απλά, μόνο, μια μηχανική λειτουργία σε μια ιστοσελίδα, η προσέγγιση της  χρειάζεται τον υπεύθυνο webmaster, τον developer, τον marketer, και ένα διαχειριστή των social media. Η σωστή κατασκευή και λειτουργία μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι το ζητούμενο από όλους.
Μια επιτυχημένη λειτουργικά ιστοσελίδα ισοδυναμεί με μια επιτυχημένη λειτουργικά επιχείρηση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!!!

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by PSOMIADIS WEB DEVELOPMENT-DIGITAL MARKETING